Creatieve coaching

Hoe maak je van het leven (weer) een kunst? Soms kun je het gevoel hebben dat je vast zit, dat er iets moet veranderen, maar wat en hoe?  Het kan dan fijn zijn als iemand met je meekijkt en je ondersteunt in het proces.

De coaching bij Leefkunst maakt gebruik van beeldende creatieve opdrachten, rollenspel, stem- en lichaamswerk en gesprekken. Al deze componenten zorgen er voor dat je snel helderheid en  werkbaarheid kunt bereiken. Dit hangt samen met het feit dat emoties letterlijk vorm kunnen krijgen zonder dat er meteen woorden bij nodig zijn. Woorden komen uit het denken, en het denken verloopt vaak volgens oude, vertrouwde patronen, waar de oplossing niet meteen gevonden kan worden. Emoties laten zich vaak makkelijker eerst doorvoelen in lichaamswerk of klinken in stemwerk en daarna verbeelden in kunstzinnig werk. Daarna kan stap voor stap de cognitieve laag verkend

worden, zodat sturing mogelijk wordt, als dat wenselijk is.

Bij het kunstzinnige werk ga je aan de slag met tekenmateriaal, verf, klei en wat zich verder aandient. Belangrijk: Je hoeft het niet te kunnen! Het gaat er niet om dat je iets “moois” maakt, maar dat je iets dat in jou leeft zichtbaar maakt, zodat je daarmee kunt werken in het coachingsgesprek.

Ben je benieuwd wat dit soort coaching voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hier kun je al je vragen kwijt, kun je ruiken aan de Leefkunst-werkwijze en kijken of het “klikt”. 
Online coaching is overigens ook altijd een mogelijkheid.

Het tarief is € 70,00 per uur. Vergoeding via een ziektekostenverzekeraar is niet mogelijk, maar er kan wel altijd een passende betalingsregeling worden afgesproken.