Mindfulness Based Cognitive Therapy

Hoe je je voelt, hangt voor een groot deel af van wat je gedachten zijn. Gedachten hebben de neiging volgens patronen te verlopen, die gedurende vele jaren zijn opgebouwd, vaak al sinds de kindertijd. Je hoofd levert de hele dag inwendig commentaar op alles wat zich voordoet. Soms nuttig, vaak niet.

Met die gedachten ga je aan het werk binnen Mindfulness Based Cognitieve Therapy (Aandachtgerichte Cognitieve Therapie). Niet zozeer om ze om te buigen in iets anders, maar om ze te aanvaarden en je er over te ontfermen. Wonderlijk genoeg verandert je gevoel dan “vanzelf” en ontstaat er een nieuw, constructief patroon. Je werkt met aandachtsoefeningen, bijvoorbeeld tijdens het wandelen, zitten of eten. Je doet ontspanningsoefeningen die je contact met je lichaam verbeteren. Regelmatig worden oefeningen gecombineerd met creatief werk.

Een MBCT-traject leent zich goed voor een combinatie van offline en online sessies. Offline om de diepte in te gaan en online om een vinger aan de pols te houden. Je krijgt regelmatig geluidsbestanden met oefeningen mee naar huis om mee te oefenen. Meer weten of aanmelden voor een MBCT-traject, klik op de button.